Νευροψυχολογικός έλεγχος μνήμης

Πολύ συχνά καταφθάνουν στο γραφείο ενός νευροψυχολόγου ασθενείς που είναι σε προχωρημένο στάδιο άνοιας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ίδιοι οι πάσχοντες ή οι συγγενείς τους δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα προειδοποιητικά σημάδια της άνοιας. Ο άνθρωπος που αρχίζει να ξεχνάει συχνά ντρέπεται γι αυτό κρύβοντας το από τους συγγενείς του ή παραπλανώντας τον ίδιο του τον εαυτό, μέχρι να είναι αργά
Η άνοια είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου κι αυτό καθιστά δυσκολη εώς και αδύνατη την πλήρη θεραπεία της. Παρ όλα αυτά εάν εντοπιστεί νωρίς , ο πάσχοντας έχει σημαντικά μεγάλες πιθανότητες να προλάβει την εξέλιξη της νόσου και την μείωση της λειτουργικότητας του ιδίου, κερδίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Άνοια δεν σημαίνει ξεχνάω μόνο παλιές πληροφορίες, και αυτό είναι που μπερδεύει τους πάσχοντες ή τους συγγενείς τους. Η μνήμη μας επιτελείται από το στάδιο της καταγραφής μιας πληροφορίας, της αποθήκευσης και της ανάκληση της, της ανάσυρσης της δηλαδή από την μνήμη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να μην έχει κανένα πρόβλημα στην ανάκληση, στο να ανασύρει δηλαδή πληροφορίες που αποθηκεύτηκαν στην μνήμη του παλαιότερα, αλλά να έχει πρόβλημα στο να αποθηκεύσει καινούριες πληροφορίες. Άλλοι ασθενείς μπορεί να αποθηκεύουν πληροφορίες αλλά να δυσκολεύονται να τις ανασύρουν από τη μνήμη τους, παρ όλα αυτά όταν καλούνται να αναγνωρίσουν την πληροφορία ανάμεσα από άλλες να το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα είναι στην ανάκληση και όχι στην αποθήκευση.
Οι δοκιμασίες που μετρούν την πιθανότητα εμφάνισης ή πιθανής ύπαρξης άνοιας εστιάζουν στην σύντομη μνήμη (βραχύχρονη μνήμη), στην μακρόχρονη μνήμη καθώς και στην λειτουργία της αποθήκευσης, της ανάκλησης και της αναγνώρισης πληροφοριών.

Σε ποιους απευθύνεται:

• Σε όσους έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με άτομα που πάσχουν από άνοια (μετωποκροταφική, αγγειακή, νόσο Alzheimer και άλλα είδη άνοιας)
• Σε όσους δυσκολεύονται να θυμηθούν καινούριες πληροφορίες ή να αναγνωρίσουν πρόσωπα
• Σε όσους έχουν περάσει το 50ο έτος της ηλικίας τους.

Κλείστε ραντεβού για έλεγχο της μνήμης σας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Αθήνα: Ευφρονίου 31, (όπισθεν Hilton)

Διεύθυνση:

Γλυφάδα: Αγγελου Μεταξα 31, 16674

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

6956549809, 2130325357

E-mail:

nataliveltsi@gmail.com

We are open:

Everyday 11 AM – 20 PM

Social links:

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Αγχώδεις διαταραχές (διαταραχή πανικού,φοβίες, ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή, κ.α), Διαταραχές Διάθεσης (καταθλιπτικές, διπολικές και άλλες διαταραχές).

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Οι ομάδες δημιουργούνται με θεματικές ενότητες (κρίσεις πανικού, αυτοπεποίθηση, διαχείριση άγχους κ.α) με σκοπό το κάθε μέλος της ομάδας να δει το πρόβλημα του μέσα απο τα μάτια των άλλων.

Συμβουλευτική Ζευγαριών

ζευγάρια που βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές για τη ζωή τους αποφάσεις (δημιουργία οικογένειας, διαζύγιο, δυσκολία με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών κ.α)

Ναταλί Βέλτση

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜSc – Πτυχιούχος τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Γνωστική Ψυχολογια και Νευροψυχολογία (Α.Π.Θ). Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία συνεδριά

Κάθε συνεδρία διαρκεί 50΄

 • Κρίσεις Πανικού – Αλήθειες με τη Ζήνα

  Κρίσεις Πανικού – Αλήθειες με τη Ζήνα

  Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκ 2015 | Αλήθειες με τη Ζήνα – 15.12.2015 Ανθρώπινες, επίκαιρες, καθημερινές ιστορίες, από μια διαφορετική οπτική. Άνθρωποι γνώριμοι και μη, μοιράζονται με τη Ζήνα Κουτσελίνη τις προσωπικές τους εμπειρίες, τη δική τους αλήθεια.

  Details
 • Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού στο σπίτι

  Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού στο σπίτι

  Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐ 2015 Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση στην εκπομπή “ελένη” μιλά για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού στο σπίτι και για τα βήματα που χρειάζονται ώστε να μην διαταραχθεί η ψυχολογική κατάσταση του πρώτου παιδιού.

  Details
 • Οταν το αγόρι παίζει με κούκλες

  Οταν το αγόρι παίζει με κούκλες

  Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐ 2015 | Οταν το αγόρι παίζει με κούκλες (απο την εκπομπή “Ελένη”) Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση μιλάει στην εκπομπή “Ελένη” σχετικά με τον αν πρέπει να μας ανησυχεί η όχι όταν το αγοράκι μας πάιζει με παιχνίδια της αδερφής του.

  Details
 • Κρίσεις Πανικού- συμπτώματα- αντιμετωπιση (Μέρος β΄)

  Κρίσεις Πανικού- συμπτώματα- αντιμετωπιση (Μέρος β΄)

  Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλ 2015 Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση σε ομιλία στο βιβλιοπωλείο Ιανός, εξηγεί τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού, και τους τροπους αντιμετώπισης της.

  Details
 • Κρίσεις πανικού- συμπτώματα- αντιμετώπιση

  Κρίσεις πανικού- συμπτώματα- αντιμετώπιση

  Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλ 2015 Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση σε ομιλία στο βιβλιοπωλείο Ιανός, εξηγεί τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού, και τους τροπους αντιμετώπισης της.

  Details
 • Ψυχαναγκαστική-Καταναγκαστικη Διαταραχή (Ιδεοψυχαναγκαστική)

  Ψυχαναγκαστική-Καταναγκαστικη Διαταραχή (Ιδεοψυχαναγκαστική)

  Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουν 2014 Τι ειναι η Ψυχαναγκαστική-Καταναγκαστική Διαταραχή? Ποια είναι τα συμπτώματα? Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση απαντά στη Χριστίνα Κανατάκη

  Details
 • Ναταλί Βέλτση- Ζευγάρι και καυγάς

  Ναταλί Βέλτση- Ζευγάρι και καυγάς

  Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουν 2014 Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση συζητάει στην εκπομπή “Παρτε θέση ” για τη θεραπέια ζευγαριών.

  Details
 • Διατροφικές διαταραχές, Βουλιμικά επεισόδια, επεισόδια υπερφαγίας

  Διατροφικές διαταραχές, Βουλιμικά επεισόδια, επεισόδια υπερφαγίας

  Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουν 2014 Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση συζητάει στην εκπομπη “Πάρτε Θέση” με τη Χριστίνα Κανατάκη για Διατροφικές διαταραχές , Βουλιμικά επεισόδια, επεισόδια υπερφαγίας. Ποια είναι τα σημάδια , πότε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια.

  Details
 • Ναταλί Βέλτση -Έρωτας και εργασιακές σχέσεις

  Ναταλί Βέλτση -Έρωτας και εργασιακές σχέσεις

  Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουν 2014 Απο την εκπομπή “Πάρτε Θέση” με την Χριστίνα Κανατάκη

  Details
 • Διπολική διαταραχή

  Διπολική διαταραχή

  Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουν 2014 Η Νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση συζητάει με τη Χριστίνα Κανατάκη για τη Διπολική Διαταραχή ,τα συμπτώματα και τη θεραπέια

  Details
 • Ζήλια:Είστε ο θύτης ή το θύμα

  Ζήλια:Είστε ο θύτης ή το θύμα

  Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρ 2013 Πώς εκδηλώνεται η ζήλια; Υποφέρουν περισσότερο οι άντρες ή οι γυναίκες; Υπάρχουν συγκεκαλυμένες μορφές ζήλιας; Πώς θα απαλλαγείτε από το ψυχοφθόρο συναίσθημα είτε ζηλεύετε είτε σας ζηλεύουν; Η Ναταλί Βέλτση νευροψυχολόγος αναλύει τα sos της ζήλιας καλεσμένη της Χριστίνας Κανατάκη στην εκπομπή Πάρτε Θέση της TV100

  Details
 • Καταθλιψη:Μάθε τα σημάδια και νίκησε την-Πάρτε Θέση

  Καταθλιψη:Μάθε τα σημάδια και νίκησε την-Πάρτε Θέση

  Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιαν 2013 Η Ναταλί Βέλτση,νευροψυχολόγος,συζητάει με τη Χριστίνα Κανατάκη στην εκπομπή Πάρτε Θέσ της Tv100 για την καταθλιψη Εντοπίστε τα σημαδια και βοηθήστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας να τα νικήσουν

  Details
Παρουσιάσεις